• Kopen
 • Verkopen
 • Veilingschema
 • Catalogus
 • Over ons
 • Live Bieden
 • Aftersale
 • REAL ESTATE
 • Wijnen
 • Boeking
 • 458 - Het Europese Interieur

  Veiling: Maandag 16 maart 2015, 14 uur
  Kijkdagen: Vrijdag 13 t/m zondag 15 maart, van 10 tot 17 uur

  Het nieuwe veilingseizoen zal van start gaan met deze zeer uitgebreide interieurveiling. De catalogus bevat 215 lots, waaronder zilver, klokken, meubels, boeken, aardewerk, porselein en andere bijzondere verzamelobjecten.

  De veiling zal van start gaan met een grote, ovale zilveren rococo-stijl jardinière met blauw glazen binnenbak. Dit Amsterdamse object, gedateerd omstreeks 1890, is uiterst verfijnd open gewerkt in de vorm van druivenranken en vlinders. Taxatie voor dit indrukwekkende voorwerp € 2.000 - 3.000.

  Lot 24 is een zilveren en deels verguld zilveren prijspen door Hendrik Hop, in de vorm van een ganzenveer met het Amsterdamse stadswapen en het jaartal 1759 op een banderol opgelegd. Een vergelijkbare Amsterdamse prijspen uit 1753 bevindt zich in de collectie van het Rijksmuseum te Amsterdam. Taxatie € 8.000 - 10.000.

  Afkomstig uit Antwerpen is lot 44, een met ebbenhout belijmd kabinetje. Dit 17e eeuwse meubel is zeer fraai ingelegd met ivoor en voorzien van robbellijstjes. Taxatie € 3.000 - 4.000.

  Voor liefhebbers van antiquarische boeken bieden wij een ruime keuze. Lots 49 tot en met 58 bevatten zeldzame gedrukte exemplaren voorzien van gegraveerde kaarten, handgekleurde gravures en plattegronden. Taxaties € 600 - 3.500.

  Uiterst decoratief is het paar vruchtvormige Delfste botervlootjes met deksel. De twee gele pompoenen, versierd met takken en bloemen, zijn circa 1780 vervaardigd door fabriek De Roos. Taxatie voor dit gemerkte stel € 2.000 - 3.000.

  Onder het Chinees porselein vindt u een ruime keuze hoogwaardig Kangxi porselein. De diverse (klapmuts)kommen, borden en schotels zijn afkomstig van particuliere collecties, waarvan lot 87 meteen in het oog springt. Deze conisch blauw-witte kom met gecontourneerde rand onderscheidt zich door de gedetailleerde decoratie aan de buitenzijde, voorstellende een scène uit ‘Lan Ting Xu’. Taxatie voor deze zeldzame kom € 3.500 - 4.500.

  Het coverlot, lot 162, betreft een zeer groot formaat ‘famille-rose’ negen perzikenvaas, gedecoreerd met vruchtdragende takken waaraan negen grote perziken, alsmede drie vleermuizen. Taxatie voor dit museale object € 16.000 - 20.000.

  Uiteraard is het bovenstaande slechts een greep uit het gehele aanbod. Wij nodigen u dan ook uit de online catalogus hier te bekijken.

  Wij hopen u te mogen verwelkomen op kijkdagen en veiling!

  Mocht u de veiling niet bij kunnen wonen, dan attenderen wij u hier graag op de overige mogelijkheden van deelname aan de veiling.

  Eventuele gebreken of restauraties van de aangeboden lots staan niet beschreven. Indien u meer informatie wenst over de staat van een object, verzoeken wij u contact met ons op te nemen of een conditierapport aan te vragen.