• Kopen
 • Verkopen
 • Veilingschema
 • Catalogus
 • Over ons
 • Live Bieden
 • Aftersale
 • REAL ESTATE
 • Wijnen
 • Boeking
 • 454 - The Winter Sale

  Veiling: Maandag 8 december 2014, 12 uur
  Kijkdagen: Vrijdag 5 t/m zondag 7 december, van 10 tot 17 uur

  Voor de liefhebbers van antiquiteiten en kunst organiseren wij deze interieurveiling op maandag 8 december aanstaande. De catalogus bevat maar liefst 486 lots zilver, juwelen, porselein, aardewerk, klokken, glas, sculpturen, meubels, kandelaren, aziatica, schilderijen, aquarellen, tekeningen & grafiek.

  Uitermate geschikt voor de aankomende feestdagen zijn de paar schuitvormige zilveren sauskommen met deksel en schotel uit 1790 door Rudolph Sondag te Rotterdam. Taxatie voor dit fijn gedecoreerde stel, lot 3, € 7.000 – 8.000.

  Ook bevat deze veiling diverse lots juwelen, waarvan lot 17, de Art Deco broche meteen in het oog springt. Deze schitterende witgouden broche, afgezet met diamanten en Oriënt parels, heeft een zeer aantrekkelijke taxatie van € 1.500 – 2.000.

  Erg gewild zijn de paar zeskantige marmeren tuinvazen afkomstig uit de tuin van kasteel Fót in Hongarije. De zijdes zijn gesierd met meisjeskopjes tussen acanthusbladeren en één geribde zuil is bijgeleverd. Taxatie voor lot 49 € 6.000 – 7.000.
  Zeldzaam is het paar Rococo spiegels, lot 59, in gestoken en verguld houten lijst en voorzien van twee losse kaarsenhouders. Het stel, gedateerd omstreeks 1760, werd aangeschaft bij het befaamde adres Encadreur Lebrun te Parijs en wordt u nu aangeboden met een taxatie van € 5.000 – 6.000.

  Een groot deel van de catalogus wordt gewijd aan de collectie Chinees porselein. Lot 86, een peervormige ‘famille-rose’ vaas uit de Guangxu periode, is uiterst verfijnd gedecoreerd met huizen gelegen aan een rivier in een bergachtig landschap. Taxatie voor dit museale vaasje € 3.000 – 4.000.

  Een ander opvallend voorbeeld is lot 175, een balustervormige ‘soft-paste’ vaas met trompetvormige hals. De smalle hals draagt twee olifantskoppen met losse ring en het crèmekleurige glazuur met grijs craquelé maken het geheel tot een ware eyecatcher. Taxatie € 3.000 – 4.000.

  Eén van de vroegste objecten is lot 206, de aardewerken ruiter te paard afkomstig uit de Han dynastie. Het paard is stilistisch zeer krachtig verbeeld en zijn ruiter uiterst gedetailleerd. De taxatie voor deze indrukwekkende sculptuur, aangeschaft bij Becker Antiques te Amsterdam, is € 2.200 – 3.000.

  De veiling zal eindigen met een uitgebreide collectie schilderijen, aquarellen, tekeningen, grafiek en sculpturen. Deze 253 lots zijn gerangschikt op alfabetische volgorde van kunstenaar en de catalogus leidt u daarmee van Luciano Albertini tot Douwe Jan van der Zweep. Doordat de werken gemaakt zijn tussen de 19e en 21ste eeuw, wordt een goed beeld geschetst van de ontwikkelingen in de kunstgeschiedenis van de laatste 200 jaar.

  Een groot deel van alle kunstwerken wordt geveild zonder minimumprijs. U herkent deze aan de taxatie € ATP.

  Uiteraard is het bovenstaande slechts een greep uit het gehele aanbod. Wij nodigen u dan ook uit de online catalogus hier te bekijken.

  Wij hopen u te mogen verwelkomen op kijkdagen en veiling!

  Mocht u de veiling niet bij kunnen wonen, dan attenderen wij u hier graag op de overige mogelijkheden van deelname aan de veiling.

  Eventuele gebreken of restauraties van de aangeboden lots staan niet beschreven. Indien u meer informatie wenst over de staat van een object, verzoeken wij u contact met ons op te nemen of een conditierapport aan te vragen.