• Kopen
 • Verkopen
 • Veilingschema
 • Catalogus
 • Over ons
 • Live Bieden
 • Aftersale
 • REAL ESTATE
 • Wijnen
 • Boeking
 • 452 - Het Europese Interieur

  Veiling: Maandag 6 oktober 2014, 14 uur
  Kijkdagen: Vrijdag 3 t/m zondag 5 oktober, van 10 - 17 uur

  Hierbij nodigen wij u uit onze aankomende veiling te bezoeken voor de aanschaf van diverse gebruiksvoorwerpen, verzamelobjecten en ook trouvailles. De catalogus bevat 251 lots, variërend van zilver, juwelen, klokken, meubels, sculpturen, porselein, aardewerk en aziatica, alle geselecteerd op hun kwaliteit en aantrekkelijkheid.

  De veiling zal van start gaan met een zilveren herinneringsblad door Cartier, met op het blad een cruise en treinreis afgebeeld op de wereldkaart. Afkomstig uit Amerika en gemaakt omstreeks 1930, biedt dit lot met een taxatie van € 800 - 1.200 u een uiterst gewild object.
  Voor de verzamelaars van lodereindoosjes zijn maarliefst 15 lots erg interessant. Zo bevat lot 30 twee zilveren lodereindoosjes in de vorm van miniatuurkabinetjes. De bijzonder fraai gedecoreerde kastjes van circa 4 cm hoog hebben een taxatie van € 600 - 1.000.

  Onder de juwelen treft u lot 43, een 18K gouden polshorloge van het befaamde merk Boucheron. Deze rechthoekige goudkleurige geribde wijzerplaat is voorzien van een schakelband en wordt u met certificaat aangeboden voor € 2.000 - 3.000.
  Een andere belangrijke horlogemaker is vertegenwoordigd door lot 49, een grote pendule door Breguet. De palissanderhouten kast is voorzien van een ronde witte wijzerplaat met geblauwd stalen wijzers, zeer typerend voor deze maker. Taxatie € 3.000 - 4.000.

  Lot 60 is een zeldzaam exemplaar van een zogenaamd ‘Bambocci’ kabinet. Dit 18e eeuws Italiaans meubel van notenhout is afgezet met gebeeldhouwde figuren en mascerons, de drie deurtjes met een bronzen sculptuur in een nis. Taxatie € 2.500 - 3.500.

  Afkomstig uit de collectie Kröller-Müller is de blank glazen jaarbeker met deksel ontworpen H.P. Berlage. Deze gemonogrammeerde en genummerde beker van bijna 50 cm hoog werd door de glasfabriek Leerdam uitgevoerd in 1925 en wordt u aangeboden met een taxatie van € 6.000 - 7.000.

  Een groot deel van deze catalogus bestaat uit Chinees porselein, waarvan lot 85, een paar vierkante blauw-witte flessen, meteen in het oog springen. Het decor van rotsen en florale motieven binnen een zigzagrand en de taxatie van € 2.500 - 3.500, maakt deze flessen tot zeer begeerde objecten.
  Uit nagenoeg dezelfde periode afkomstig is de gelobde, dubbelwandige en opengewerkte Yixing theepot met deksel. De voorgaande veiling bewees wederom de populariteit van dit steengoed, dat inmiddels wereldwijd wordt verzameld. Dit exemplaar, lot 180, is geheel versierd met bamboetakken en zeer aantrekkelijk getaxeerd op € 2.000 - 3.000.

  De veiling wordt afgesloten met een collectie aziatica, waarvan lot 251 een unieke Boeddha Shakyamuni betreft. Dit 9e eeuwse bronzen beeld is afkomstig uit Indonesië en toont de Boeddha gezeten op een lotussokkel geplaatst op een troon. De taxatie voor dit museale stuk bedraagt € 9.000 - 11.000.  Uiteraard is het bovenstaande slechts een greep uit het gehele aanbod. Wij nodigen u dan ook uit de online catalogus hier te bekijken.

  Wij hopen u te mogen verwelkomen op kijkdagen en veiling!

  Mocht u de veiling niet bij kunnen wonen, dan attenderen wij u hier graag op de overige mogelijkheden van deelname aan de veiling.

  Eventuele gebreken of restauraties van de aangeboden lots staan niet beschreven. Indien u meer informatie wenst over de staat van een object, verzoeken wij u contact met ons op te nemen of een conditierapport aan te vragen.