• Kopen
 • Verkopen
 • Veilingschema
 • Catalogus
 • Over ons
 • Live Bieden
 • Aftersale
 • REAL ESTATE
 • Wijnen
 • Boeking
 • 449 - The Summer Sale

  Veiling: Maandag 30 juni 2014, 13 uur
  Kijkdagen: Vrijdag 27 t/m zondag 29 juni, van 10 tot 17 uur

  Op maandag 30 juni zullen wij het seizoen traditiegetrouw afsluiten met deze algemene veiling bestaande uit zilver, juwelen, glas, porselein, aardewerk, klokken, sculpturen, meubels, kandelaren, aziatica en etnografica. Deze catalogus is aangevuld met meer dan 150 kunstwerken, van oude meesters tot hedendaagse grafiek, waarvan bijna de helft zonder minimumprijs wordt aangeboden.

  Onder de zilveren objecten vindt u een prachtige vroeg 18e eeuwse theebus van Nederlandse makelij. De rechthoekige zijde van lot 10 zijn gedecoreerd met palmetten, culots en bandelwerk en het bodemplaatje is uitschuifbaar. Taxatie € 1.500 - 2.000.

  Voor de liefhebbers van horloges, bieden wij u een 18K gouden polshorloge van het merk Cartier. Dit model Pasha stamt uit 1994 en is met zijn wit geëmailleerde wijzerplaat een ware eyecatcher. Taxatie voor lot 21 € 3.000 - 4.000.

  De verzamelaars van porselein en andere objecten wijzen wij graag op lot 32, een bijzondere 18e eeuwse vitrinekast. Dit mahoniehouten meubel, gemaakt omstreeks 1740, bevat vier planken en in de onderkast drie laden. Taxatie € 3.000 - 4.000.

  Deze veiling bevat een groot aantal kandelaars afkomstig uit de 14e tot 17e eeuw. Daar de modellen variëren van penkandelaar tot kraagkandelaar en knoopkandelaar tot huiskandelaar, biedt deze collectie voor ieder wat wils.

  Ook vindt u in deze catalogus een groot aanbod religieuze kunst, waarvan lot 97 meteen in het oog springt. Deze sculptuur ‘Anne te Drieën’ is gemaakt van eikenhout rond 1530 te Mechelen. Taxatie € 3.500 - 5.000.

  Onder het Chinees porselein treft u maar liefst vier prachtige blauw-witte klapmutskommen, alle uit de Kangxi periode en zeer decoratief. Lot 164 is gemerkt met de periode en gesierd met vier scènes op een terras. De taxatie voor deze kom, met op de bodem drie zotjes, € 2.000 - 3.000.

  Lot 186 is een schitterende ‘famille-verte’ schaal met het wapen van Namen, waaromheen diverse vogels, vlinders en bloemen. Taxatie € 4.000 - 6.000.

  Ook wordt u een grote collectie Yixing theepotten aangeboden, alle zeer divers van formaat en decoratie.

  De rubriek antiquiteiten wordt afgesloten met enkele Boeddhabeelden en lot 258, een licht houten ‘korwar’ voorouderfiguur. Het beeld, afkomstig uit Nieuw-Guinea, is vroeg 20ste eeuws en van opvallend goede kwaliteit. Met een schitterende herkomst heeft deze een zeer aantrekkelijke taxatie van € 4.000 - 5.000.

  De veiling zal eindigen met een uitgebreide collectie schilderijen, aquarellen, tekeningen, grafiek en sculpturen. De 153 lots zijn gerangschikt op alfabetische volgorde van kunstenaar en de catalogus leidt u daarmee van Kees Andrea tot Dick Zwier. Doordat de werken gemaakt zijn tussen de 18e en 21ste eeuw, wordt u een goed beeld geschetst van de ontwikkelingen in de kunstgeschiedenis van de laatste 300 jaar.

  Een groot deel van alle kunstwerken wordt geveild zonder minimumprijs. U herkent deze aan de taxatie € ATP.

  Uiteraard is het bovenstaande slechts een greep uit het gehele aanbod. Wij nodigen u dan ook uit de online catalogus hier te bekijken.

  Wij hopen u te mogen verwelkomen op kijkdagen en veiling!

  Mocht u de veiling niet bij kunnen wonen, dan attenderen wij u hier graag op de overige mogelijkheden van deelname aan de veiling.

  Eventuele gebreken of restauraties van de aangeboden lots staan niet beschreven. Indien u meer informatie wenst over de staat van een object, verzoeken wij u contact met ons op te nemen of een conditierapport aan te vragen.