• Kopen
 • Verkopen
 • Veilingschema
 • Catalogus
 • Over ons
 • Live Bieden
 • Aftersale
 • Mijn AAG
 • REAL ESTATE
 • Wijnen
 • 510 - Modern & Contemporary Art

  Veiling: Maandag 24 juni 2019, 14 uur
  Kijkdagen: Vrijdag 21 t/m zondag 23 juni, van 10 tot 17 uur

  Deze catalogus biedt een overzicht van alle stromingen, stijlen en media van de 20ste en 21ste eeuw, met 270 werken afkomstig uit Nederlandse en Europese privéverzamelingen.

  De veiling zal van start gaan met een aantal moderne schilderijen en sculpturen, waaronder drie werken van de hand van John Rädecker afkomstig van familie van de kunstenaar. Lot 11, een brons getiteld Monnik, is een vroeg werk van zijn hand en uiterst zeldzaam. Deze buste, waarvan een ander gietsel zich bevindt in het Museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam, heeft een taxatie van € 8.000 - 12.000.
  Tijdgenoot van Rädecker, Charlotte van Pallandt, is ook vertegenwoordigd in deze veiling, met maar liefst drie sculpturen. Lot 15, Femie leunend op elleboog (1929), is een prachtig kubistisch werk van haar hand, waarnaast lot 18, Tors (1930), haar kundigheid op het gebied van anatomie en textuur toont. Taxaties € 10.000 - 15.000 en € 15.000 - 20.000.
  Daarnaast brengt deze veiling u een collectie ‘Russische impressionisten’, waaronder Mai Dantsig. In deze schilderijen, van de hand van de vader der moderne Wit-Russische schilderkunst (lot 38-41), is zijn expressieve stijl zichtbaar waarmee hij dagelijkse onderwerpen symbolisch en metaforisch verwoordt. Deze werken, door de huidige eigenaar direct van de kunstenaar verkregen, hebben elk een aantrekkelijke taxatie, variërend van € 600 tot € 2.500.

  Na de uiterst succesvolle verkoop van Picasso keramiek in 2018, zijn wij verheugd u wederom twee lots van dit kaliber te kunnen aanbieden. Een zeldzame kan, lot 48 getiteld Femme (€ 8.000 - 12.000), alsmede een decoratieve en uiterst gezochte kan met schenktuit, lot 149 getiteld Cavalier et Cheval (€ 6.000 - 10.000), zullen uw interieur graag sieren.
  Eveneens gemaakt van keramiek, alsook door een kunstenaar van Spaanse komaf, is lot 51, The Brush pot door Salvador Dalí. Deze pot, vervaardigd en handgeschilderd door de surrealist zelf, werd gemaakt voor het interieur van de ontmoetingsplaats in Figueres waar Dalí en zijn vrienden elkaar ontmoetten om het humoristische dadaïstische tijdschrift “El Senyor Pancraci” uit te geven. Dit zeer zeldzame object wordt vergezeld door een handgeschreven authenticiteitsverklaring door secretaris van de kunstenaar en tevens beroemde Dalí-specialist Robert Descharnes. Taxatie € 10.000 - 15.000.

  Het hoogtepunt van deze veiling is de indrukwekkende sculptuur van de hand van CoBrA coryfee Corneille. Lot 69 is een prachtig gepatineerd bronzen beeld op sokkel, met een totaal formaat van 2.4 meter, weergevende een onderwerp dat bedacht werd tijdens een ‘reis’ van Appel en zijn vriend Nico Koster in het jaar 2000: de Katvis. Dit monumentale brons, betreffende een Epreuve d’Artiste, heeft de aantrekkelijke taxatie van € 40.000 - 60.000.

  Ook noemenswaardig is het groot aantal kunstwerken te rekenen tot de pop-art beweging. Deze sectie zal van start gaan met zeven werken naar of van de hand van Andy Warhol, waarvan lot 95 internationaal het meest gezocht is. Tomato Soup uit de serie Campbell's Soup I (1968) kan beschouwd worden als een van de meest iconische werken uit Warhol’s oeuvre en heeft een taxatie van € 25.000 - 30.000.
  ‘Iconisch’ lijkt het thema van deze veiling, daar ook lot 103, door Roy Lichtenstein, dit woord kan belichamen. Het fameuze Forms in Space toont u de Amerikaanse vlag gemaakt uit Lichtenstein’s beroemde stippen en strepen en deze eyecatcher heeft ook slechts een taxatie van € 25.000 - 30.000.

  De ZERO-beweging is onmisbaar in een internationale veiling als deze, waarbij ook lots van de hand van onder andere Franse en Italiaanse schilders worden u aangeboden. Lot 128 is echter van de hand van de Nederlandse kunstenaar Jaap Egmond en zeer noemenswaardig vanwege de uiterst complexe compositie. Taxatie voor dit reliëf € 5.000 - 8.000.
  Lot 135 is een van de opmerkelijkste werken in deze veiling, maar desalniettemin zeer aantrekkelijk. Angelo Brescianini gebruikte potlood, noch kwast, maar vuurde kogels af op zijn aluminium canvas en creëerde oogstrelende composities. Taxatie € 2.000 - 3.000.

  Deze veiling zal worden afgesloten met hedendaagse Aziatische kunst, waarbij de laatste twee lots van de hand van Ayako Rokkaku zijn. Deze kunstenaar werkt enkel door met haar vingers te schilderen in de beroemde Japanese picturale Manga traditie en belooft een goede investering te zijn. Terwijl internationale prijzen zeer snel stijgen, bieden wij u lot 269 en 270 aan met de aantrekkelijke taxatie van respectievelijk € 10.000 - 20.000 en € 15.000 - 25.000.

  Uiteraard is het bovenstaande slechts een greep uit het gehele aanbod. Wij nodigen u dan ook uit de online catalogus hier te bekijken.

  Wij hopen u te mogen verwelkomen op kijkdagen en veiling!

  Wij attenderen wij u hier graag op de verschillende mogelijkheden van deelname aan de veiling, ook indien u niet aanwezig kunt zijn.

  Eventuele gebreken of restauraties van de aangeboden lots staan niet beschreven. Indien u meer informatie wenst over de staat van een kunstwerk, verzoeken wij u contact met ons op te nemen of een conditierapport aan te vragen.