• Kopen
 • Verkopen
 • Veilingschema
 • Catalogus
 • Over ons
 • Live Bieden
 • Aftersale
 • REAL ESTATE
 • Wijnen
 • Boeking
 • 499 - The Christmas Special: kunst, juwelen, zilver, design & antiek

  Veiling: Maandag 18 december 2017, 12 uur
  Kijkdagen: Vrijdag 15 t/m zondag 17 december, van 10 tot 17 uur

  Het veilingseizoen zal worden afgesloten met deze zeer uitgebreide interieurveiling. De catalogus, bestaande uit maar liefst 508 lots, bevat diverse particuliere collecties op het gebied van kunst, zilver, juwelen, design en antiek.

  De veiling gaat van start met een collectie zilveren objecten, waarvan lot 10 meteen in het oog springt. Dit uitgebreide zilveren dinerservies bestaat uit 146 stuks en is geschikt voor 24 personen. De aantrekkelijke taxatie voor deze borden en couverts in eerste gehalte zilver bedraagt € 20.000 - 30.000.

  Onder de juwelen vindt u een bijzondere gouden, zilveren en diamanten hanger/broche. Dit lot 73, bezet met circa 3 caraat aan oudslijpsel diamanten, is een ware ‘looker’ tijdens uw kerstpartij. Ook voor investeerders zijn diverse interessante lots opgenomen, waaronder de separate diamanten van hoge kwaliteit. Taxaties voor lot 78 tot en met 80 variërend van € 6.000 tot € 12.000.
  Deze periode van het jaar leent zich uiteraard zeer goed voor huwelijksaanzoeken, waaraan bijvoorbeeld lot 81 en 82 erg goed voor zouden voldoen. Het populaire gebruik van een solitair verlovingsring stamt uit 1477, het jaar waarin aartshertog Maximilian van Oostenrijk zijn geliefde Maria van Bourgondië ten huwelijk vroeg. Taxaties voor deze variëren van € 7.500 tot € 12.000.
  Met trots presenteren wij de collectie horloges in deze veiling, waarvan lot 168 een zeer gezocht collector’s item is. Dit 18 karaat gouden hanghorloge behoort tot de kenmerkende ‘reverso’ serie van Jaeger LeCoultre. Dit object aan donkerblauwe koordband, waarvan de kast bezet met briljant geslepen diamanten, wordt u aangeboden met de taxatie van € 10.000 - 15.000.

  Bijzonder verheugd zijn wij over het aanbod design objecten in deze veiling, met name de ontwerpen gemaakt voor Le Bon Marchee te Parijs. Deze indrukwekkende stukken, het hekwerk met bijbehorende ramen en lampen, zullen uw interieur zeer sierlijk aankleden. De taxaties voor deze lots 247 tot en met 250 bedragen € 3.000 - 5.000 per stuk.

  Ook bevat deze veiling een complete collectie 17e en 18e eeuwse tegels, met bloemen, vogels, mythologische en bijbelse onderwerpen als decoratie. Taxaties variëren van € 500 tot € 5.000.


  De veiling zal worden afgesloten met een collectie kunst en sculpturen. Deze 198 lots zijn gerangschikt op alfabetische volgorde van kunstenaar en de catalogus leidt u daarmee van Affandi tot de Zwart. Doordat de werken gemaakt zijn tussen de 18e en 21ste eeuw, wordt een goed beeld geschetst van de ontwikkelingen in de kunstgeschiedenis van de laatste 300 jaar en deze veiling biedt daarmee voor ieder wat wils.

  Uiteraard is het bovenstaande slechts een greep uit het gehele aanbod. Wij nodigen u dan ook uit de online catalogus hier te bekijken.

  Wij hopen u te mogen verwelkomen op kijkdagen en veiling!

  Wij attenderen wij u hier graag op de verschillende mogelijkheden van deelname aan de veiling, ook indien u niet aanwezig kunt zijn.

  Eventuele gebreken of restauraties van de aangeboden lots staan niet beschreven. Indien u meer informatie wenst over de staat van een kunstwerk, verzoeken wij u contact met ons op te nemen of een conditierapport aan te vragen.