• Kopen
 • Verkopen
 • Veilingschema
 • Catalogus
 • Over ons
 • Live Bieden
 • Aftersale
 • REAL ESTATE
 • Wijnen
 • Boeking
 • 496 - The Asian Art Sale

  Veiling: Maandag 27 november 2017, 14 uur
  Kijkdagen: Vrijdag 24 t/m zondag 26 november, van 10 tot 17 uur

  Vanwege de succesvolle resultaten van de afgelopen twee Aziatica veilingen is deze gespecialiseerde veiling een vast onderdeel van onze veilingagenda geworden. De catalogus beslaat maar liefst 234 lots, bestaande uit porselein, aardewerk, ivoren snijwerken en netsuke, bronzen objecten, krissen, sculpturen en meubels, alle afkomstig uit China, Japan of Zuidoost-Azië.

  De veiling gaat van start met een collectie blauwwit porselein, variërend van de 14e tot de vroeg 20ste eeuw. Opvallend is lot 17, een paar Chinese blauwwitte terrines met deksels gedateerd omstreeks 1745. Deze zijn beide gedecoreerd met een gezicht op Burghley House en gesierd met dekselknoppen in de vorm van een vrucht. Taxatie voor dit paar € 2.000 - 3.000.
  Lot 19 behoort tot een van de oudste porseleinen objecten in deze catalogus. Deze Chinese ovale blauwwitte ‘lotus’ dekseldoos stamt uit de Ming-dynastie en wordt u aangeboden met een taxatie van € 2.000 - 3.000.
  Bijzonder is de Chinese blauwwitte rouleau vaas daterend uit de Kangxi periode. Deze is niet alleen gedecoreerd met panelen met hoogwaardigheidsbekleders en bedienden, maar ook met lotus en chrysanten. Taxatie voor lot 33 € 3.000 - 5.000.
  De liefhebbers van kleurrijk porselein hebben een ruime keuze aan famille rose, famille verte en imari objecten. Lot 55 betreft een serviesdeel bestaande uit 15 dienschalen, borden en een schaaltje uit de Qianlong periode. Taxatie € 2.000 - 3.000.

  Ook het Yixing aardewerk is vertegenwoordigd in deze veiling. Lot 77 betreft een museaal voorbeeld van een theepot met deksel, door de uitzonderlijk verfijnde en daarbij vergulde decoratie. Taxatie € 3.000 - 5.000.

  Verheugd zijn wij over de particuliere collectie snuifflesjes, een immer gewild verzamelobject. Onder het ruime aanbod treft u lot 126, een Chinees wit jade exemplaar afkomstig uit de 19e eeuw. Dit flesje is gesneden met Liu Hai en zijn muntstukken en driepotige pad en de achterzijde is versierd met een boeddhistisch symbool. Taxatie € 1.000 - 1.500.

  Van hoge kwaliteit is de Chinese figuur van Manjusri gezeten op een mythologisch dier, uitgevoerd in wit geglazuurd porselein. Deze Dehua sculptuur is bijzonder gedetailleerd uitgewerkt en verkeert in indrukwekkende staat. Taxatie lot 139 € 4.000 - 6.000.

  Onder de Chinese grafbeelden treft u twee imposante exemplaren onder lot 140 en 141. Laatstgenoemde betreft het prachtige chinees gepolychromeerd aardewerken model van een gezadeld paard uit de Oostelijke Wei-dynastie. De veiling van dit aantrekkelijke object moesten wij helaas dit voorjaar uitstellen. Met een indrukwekkende herkomst wordt deze u nu aangeboden met een taxatie van € 10.000 - 15.000.

  In deze catalogus zijn diverse Aziatische meubelen opgenomen, van kasten, banken, tafels, stoelen tot schermen. Zeer indrukwekkend is lot 166, een zesslags hardhouten kamerscherm ingelegd met kwarts en speksteen. De gedetailleerde wijze waarop elk paneel is bewerkt en de vergulde decoratie aan de achterzijde maken dit scherm tot een ‘objet de vertu’. Taxatie € 4.000 - 6.000.

  Van Japanse afkomst is het dinerservies onder lot 181, bestaande uit 23 schalen, schotels en borden. Het geheel is gedecoreerd in Nabeshima stijl in een hel blauwe kleur en maakt dit lot tot een zeer modern ogend ensemble. Taxatie € 5.000 - 7.000.

  De cover van deze catalogus wordt gesierd door een koloniale Vizagatepam documentenkist, gedateerd omstreeks 1620. Het ebbenhout is niet alleen met pen gegraveerd ivoor ingelegd, maar ook voorzien van zilveren beslag, mogelijk afkomstig uit Batavia. Het op de deksel centraal geplaatste medaillon met familiewapen leidt terug tot de oorspronkelijke eigenaar Van Oordt. Mogelijk betreft dit de VOC-koopman Johan van Oordt (1701-1775), die respectievelijk als onderkoopman, koopman, opperkoopman en resident in Hila op Ambon gevestigd was. Voor de vaste bezoeker van het Rijskmuseum, dat een vergelijkbare kist in palissanderhout bezit, zal de taxatie van € 25.000 - 35.000 zeer aantrekkelijk zijn.

  In deze veiling zijn ook diverse boeddhistische figuren opgenomen, waaronder lot 210. Dit Birmese exemplaar in brons, daterend uit de 14e of 15e eeuw, heeft een zeer verfijnd uitgewerkte pose, met serene uitdrukking en verlengde oorlellen. Taxatie voor dit museale object € 10.000 - 20.000.

  Uiteraard is het bovenstaande slechts een greep uit het gehele aanbod. Wij nodigen u dan ook uit de online catalogus hier te bekijken.

  Wij hopen u te mogen verwelkomen op kijkdagen en veiling!

  Wij attenderen wij u hier graag op de verschillende mogelijkheden van deelname aan de veiling, ook indien u niet aanwezig kunt zijn.

  Eventuele gebreken of restauraties van de aangeboden lots staan niet beschreven. Indien u meer informatie wenst over de staat van een object, verzoeken wij u contact met ons op te nemen of een conditierapport aan te vragen.