• Kopen
 • Verkopen
 • Veilingschema
 • Catalogus
 • Over ons
 • Live Bieden
 • Aftersale
 • REAL ESTATE
 • Wijnen
 • 489 - Diamonds are Forever: Zilver, Juwelen & Horloges

  Veiling: Maandag 29 mei 2017, 14 uur
  Kijkdagen: Vrijdag 26 t/m zondag 28 mei, van 10 tot 17 uur

  Met trots presenteren wij u de catalogus van onze eerste gespecialiseerde veiling op dit gebied, bestaande uit 309 lots afkomstig uit particulier bezit. Daar het aanbod niet alleen in stijl, techniek en tijd zeer verschilt, maar daarnaast ook diverse collecties bevat zonder minimumprijs, biedt deze veiling voor ieder wat wils.

  De veiling gaat van start met een verzameling zilveren objecten, waarvan lot 4 meteen in het oog springt. Deze zilveren avondmaalsbeker is gedateerd Sneek 1721 en bevat gedetailleerde gravures van de drie Goddelijke Deugden geloof, hoop en liefde. Taxatie € 4.000 - 5.000.
  Lot 6 betreft een zeer verfijnde koloniale plooischotel, daterend uit de vroeg 18e eeuw. Daar men door de economische malaise van omstreeks 1800 het overgrote deel van zilveren voorwerpen omsmolt tot betaalmiddel, is dit tot nu toe in de literatuur onbekende object een zeldzame vondst. Deze wordt u aangeboden met de zeer aantrekkelijke richtprijs van € 10.000 - 15.000.
  Vergelijkbaar in zeldzaamheid is lot 8, bestaande uit acht Louis- XV-stijl kandelaren. Ondanks later gedateerd, blijft de samenstelling van dit aantal gelijkende stuks zeer gezocht. Taxatie € 5.000 - 8.000.

  Onder de rubriek juwelen treft u diverse Art Deco ontwerpen aan, welke bijzonder goed passen bij het huidige modebeeld. De strakke, maar tegelijkertijd zeer elegante armband met diamanten is hier een goed voorbeeld van. Deze platina drager is bezet met ruim 4 caraat aan diamanten en wordt u als lot 30 aangeboden met een taxatie van € 6.000 - 8.000.
  In dezelfde stijl vindt u lot 36, een witgouden broche met diamanten, welke door zijn uitzonderlijke vorm en kwaliteit een ware ‘looker’ is. Taxatie € 2.500 - 3.500.
  De liefhebbers van schittering adviseren wij lot 42 te bekijken. Deze platina armband met ruim 11 caraat aan hoge kwaliteit diamanten toont het vakmanschap van de edelsmid. Dit indrukwekkende stuk heeft een taxatie van slechts € 10.000 - 15.000.

  Onder het zeer uitgebreide aanbod van dames- en herenringen is lot 51 het meest opvallend. Deze tweekleurige solitair ring draagt ruim 5 caraat aan diamant en is afkomstig uit een belangrijke privécollectie. Dat de eigenaren in het midden van de vorige eeuw op basis van kwaliteit aankochten wordt bewezen door dit stuk, dat u wordt aangeboden met de verleidelijke taxatie van € 22.000 - 25.000.

  Het cover lot 145 betreft een van de vele kettingen, opgenomen in deze catalogus. Dit witgouden collier is gesierd met diamanten, tanzanieten en rubelieten van verschillende afmeting en vorm, waardoor de kleurschakering een schitterende compositie vormt. Net als diverse andere aangeboden lots, is dit collier aangekocht bij de vooraanstaande ontwerper/juwelier Chris Sommer. Taxatie € 2.200 - 2.800.

  De horlogeverzamelaar verwijzen wij naar lot 189, alsmede de daaropvolgende 25 lots. Zeer gezocht is de stalen Cartier chronograaf uit de serie Pasha. Voorzien van bijgevoegde originele stalen band en doos bieden wij u dit collectors item aan met een taxatie van € 2.000 - 3.000.

  Een ander verzamelgebied betreft de broches met achterglasschildering, voorstellende dieren of bloemen. Door de verfijnde techniek zijn deze vroege exemplaren uit de 19e eeuw onder verzamelaars zeer gezocht. De taxaties voor lot 226 - 239 zijn € 500 - 700 per stuk.

  Uiteraard is het bovenstaande slechts een greep uit het gehele aanbod. Wij nodigen u dan ook uit de online catalogus hier te bekijken.

  Wij hopen u te mogen verwelkomen op kijkdagen en veiling!

  Wij attenderen u hier graag op de verschillende mogelijkheden van deelname aan de veiling, ook indien u niet aanwezig kunt zijn.

  Eventuele gebreken of restauraties van de aangeboden lots staan niet beschreven. Indien u meer informatie wenst over de staat van een object, verzoeken wij u contact met ons op te nemen of een conditierapport aan te vragen.