• Kopen
 • Verkopen
 • Veilingschema
 • Catalogus
 • Over ons
 • Live Bieden
 • Aftersale
 • REAL ESTATE
 • Wijnen
 • Boeking
 • 466 - Het Europese Interieur

  Veiling: Maandag 5 oktober 2015, 14 uur
  Kijkdagen: Vrijdag 2 t/m zondag 4 oktober, van 10 tot 17 uur

  Wij nodigen u uit de kijkdagen en veiling te bezoeken van deze zeer gevarieerde interieurveiling. De catalogus van deze veiling is inmiddels verkrijgbaar en bevat 173 zorgvuldig geselecteerde objecten, waaronder zilver, juwelen, glas, porselein, aardewerk, klokken, sculpturen, meubels en aziatica. Wij noemen u hierbij enkele begerenswaardige lots:

  Bijzonder is het paar zilveren Marot-stijl kandelaars van de hand van weduwe Berend Pootholt. Naast het feit dat deze in zeer goed conditie verkeren, zijn deze 18e eeuwse kandelaars afkomstig uit Groningen uiterst zeldzaam. Taxatie voor lot 5 € 3.500 - 4.500.
  Voor de liefhebbers van horloges, zal lot 20 interessant zijn. Deze 18K Jaeger-LeCoultre Odysseus chronograaf behoort met zijn maanfase tot de meest gewilde modellen. Taxatie € 4.500 - 5.500.
  Het daaropvolgende lot 21 betreft een indrukwekkend met wortelnotenhout gefineerd staand horloge. Dit Engels-Amsterdams object werd vervaardigd door de gerenommeerde firma Clarke & Dunster in de vroeg 18e eeuw. Taxatie € 4.000 - 5.000.

  Lot 43 betreft een Vlaamse verdure tapisserie uit de eind 16e /begin 17e eeuw. De vroege voorstelling van een bergachtig landschap gesierd met kasteel en verscheidene dieren maakt het tot een imposant sierstuk. Taxatie € 3.000 - 4.000.
  Uit de 19e eeuw stamt het paar gepatineerd en verguld bronzen sculpturen voorstellende staande vrouwen met een hoorn des overvloeds. De lieflijke putti maken het tot een herkenbaar stuk naar de hand van Albert Ernest Carrier-Belleuse. Taxatie voor lot 52 € 4.000 - 5.000.

  Onder het Chinees porselein vindt u lot 73, bestaande uit een paar diepe blauw-witte schotels uit de Kangxi periode. Beide objecten, met een diameter van 35 cm, zijn gedecoreerd met vijf krijgers te paard omgeven door bloesembomen. Taxatie voor dit stel € 2.000 - 3.000.
  Van later datum, maar bijzonder kleurrijk, is lot 103. Deze doucai rolwagen heeft een decor van Shoulao, een hoogwaardigheidsbekleder en diverse dienaren. Taxatie voor deze 47.5 cm hoge vaas € 3.000 - 4.000.

  Afkomstig uit Perzië is lot 141, een deels vergulde en massief zilveren bevelhebberstaf. Het zware peervormige uiteinde is gezet met talrijke cabochongeslepen halfedelstenen en turkooizen. In de vorm van deze staf is de oorspronkelijke ijzeren strijdknots van de ruiterij nog te herkennen. Tsaar Ivan Aleksejevitsj, halfbroer van Peter de Grote, kreeg op 15 maart 1692 in Moskou een vergelijkbare staf cadeau van de Perzische sjah, Suleiman I, gemaakt uit hout met dun gehamerd goud en sterk gelijkend op het aangeboden exemplaar. Taxatie voor dit museale stuk € 5.000 - 6.000.
  Verzamelaars wijzen wij graag op lot 142, een andesiet hoofd van Boeddha Shakyamuni afkomstig uit Centraal-Java. Het 9e eeuwse gezicht is zeer sprekend door de serene uitdrukking met terneergeslagen ogen en langgerekte oorlellen. Taxatie voor deze € 20.000 - 30.000.

  Uiteraard is het bovenstaande slechts een greep uit het gehele aanbod. Wij nodigen u dan ook uit de online catalogus hier te bekijken.

  Wij hopen u te mogen verwelkomen op kijkdagen en veiling!

  Mocht u de veiling niet bij kunnen wonen, dan attenderen wij u hier graag op de overige mogelijkheden van deelname aan de veiling.

  Eventuele gebreken of restauraties van de aangeboden lots staan niet beschreven. Indien u meer informatie wenst over de staat van een object, verzoeken wij u contact met ons op te nemen of een conditierapport aan te vragen.