• Kopen
 • Verkopen
 • Veilingschema
 • Catalogus
 • Over ons
 • Live Bieden
 • Aftersale
 • REAL ESTATE
 • Wijnen
 • Boeking
 • 463 - The Summer Sale

  Veiling: Maandag 29 juni 2015, 13 uur
  Kijkdagen: Vrijdag 26 t/m zondag 28 juni, van 10 tot 17 uur

  Het veilingseizoen in Amsterdam zal worden afgesloten met deze uitgebreide interieurveiling van zilver, juwelen, porselein, aardewerk, klokken, sculpturen, meubels, aziatica, schilderijen, aquarellen, tekeningen en grafiek.

  Zo zal de catalogus van start gaan met een paar zilveren tweedelige vijflichts kandelaars op vierkante geprofileerde voet met parelranden. Deze ‘eye-catchers’ met een hoogte van 44 cm worden u aangeboden met de aantrekkelijke taxatie van € 1.200 - 1.500.
  Maarliefst acht lots miniatuur zilveren objecten zijn opgenomen, variërend van een kruiwagen, klaptafel, mandjes tot pistoolmessen met vorken. Laatstgenoemde lot siert de cover van de catalogus en dateert van omstreeks 1750. Taxatie voor lot 13, bestaande uit 10 stuks, € 600 - 1.000.
  Zeer gewild bleek tijdens de voorjaarsveiling een zilveren prijspen in de vorm van een ganzenveer. De hier aangeboden zilveren en deels verguld zilveren prijspen, lot 21, stamt uit 1753 en is gemaakt door zilversmid Jan Aarnout Bos te Amsterdam. Taxatie € 7.000 - 9.000.

  Onder de meubelen treft u lot 48, een Nederlands mahoniehouten Louis XV topbureau. Niet alleen is het meubel bekroond door diverse sierlijke ornamenten, daarnaast is het interieur van de opstand voorzien van vele laatjes en vakken. Taxatie voor dit meubel afkomstig uit circa 1750 € 3.000 - 4.000.

  Uiterst statig toon de rechthoekige Louis XVI spiegel in verguld houten lijst, lot 49. Dit grootformaat stuk, van ruim 148 cm hoog, is gemaakt omstreeks 1790 en voorzien van indrukwekkende kuif. Taxatie € 1.000 - 1.500.
  Voor de verzamelaars van sculpturen springt lot 68, een wit marmeren beeld, meteen in het oog. Deze 19e eeuwse verbeelding van Mozes toont zijn rechterhand rustend op de Tien Geboden, zijn andere hand aan zijn baard. Voorzien van een imposante, driedelige roodmarmeren sokkel, heeft dit object Kasteel Nederhorst gesierd, het vroeg 16e eeuwse origineel door Michelangelo bevindt zich nog altijd in de kerk San Pietro in Vincoli te Rome. Taxatie € 4.000 - 5.000.

  Uiteraard bevat deze catalogus ook een zeer uitgebreide verzameling Chinees porselein. Lot 79, een serie van vijf blauw-witte vleugelvazen, is afkomstig uit de Kangxi-periode en gemaakt naar Venetiaans voorbeeld. Zeer gezocht is deze collectie, welke u wordt aangeboden met een adellijke herkomst voor € 3.000 - 4.000.
  Opvallend is lot 97, twee knobbelvazen uit de Transitie-periode met een bont decor van bloemen en draken. Beide zijn overgedecoreerd in Engeland, bij een van deze zijn de zotjes dan ook nog zichtbaar in onderglazuur blauw. Taxatie voor deze twee ‘clobbered’ vazen € 2.500 - 3.500.
  Lot 117 bestaat uit een paar grote Imari schotels met een diameter van ruim 55 cm. Beide zijn gedecoreerd in kobaltblauw, goud en ijzerrood en behoren tot de mooiste exemplaren gemaakt omstreeks 1700. Taxatie € 2.500 - 3.500.
  Onder het Yixing porselein, vindt u lot 130, een fraai gedrukt bolvormige theepot met deksel. Dit exemplaar is niet alleen voorzien van de zegel Amantuoshi, maar ook gemerkt door Yang Pengnian, waardoor het te dateren is als vroeg 19e eeuws. Taxatie € 12.000 - 15.000.

  De veiling zal eindigen met een collectie schilderijen, aquarellen, tekeningen, grafiek en sculpturen. Deze 125 lots zijn gerangschikt op alfabetische volgorde van kunstenaar en de catalogus leidt u daarmee van Pierre Alechinsky tot Arie Zwart. Doordat de werken gemaakt zijn tussen de 18e en 21ste eeuw, wordt een goed beeld geschetst van de ontwikkelingen in de kunstgeschiedenis van de laatste 300 jaar.

  Een deel van de kunstwerken wordt geveild zonder minimumprijs. U herkent deze aan de taxatie € ATP (à tout prix).

  Uiteraard is het bovenstaande slechts een greep uit het gehele aanbod. Wij nodigen u dan ook uit de online catalogus hier te bekijken.

  Wij hopen u te mogen verwelkomen op kijkdagen en veiling!

  Mocht u de veiling niet bij kunnen wonen, dan attenderen wij u hier graag op de overige mogelijkheden van deelname aan de veiling.

  Eventuele gebreken of restauraties van de aangeboden lots staan niet beschreven. Indien u meer informatie wenst over de staat van een object, verzoeken wij u contact met ons op te nemen of een conditierapport aan te vragen.